Boost Kolagen dengan Noera Skincare Collagen Drink

Hi beauties,

Seiring bertambahnya usia, produksi sel kolagen dalam kulit yang bertugas menjaga elastisitas pastinya akan berkurang. Oleh karena itu, kita perlu merawat kulit tidak hanya dari luar, tapi juga dari dalam. Misalnya dengan banyak mengonsumsi air putih, menjaga asupan makanan dengan mengurangi produk susu, lemak, dan gula. Selain itu, bisa juga dibantu dengan suplemen seperti misalnya Collagen Drink dari Noera Skincare ini.

Continue reading “Boost Kolagen dengan Noera Skincare Collagen Drink”

Advertisements

Corine de Farme Purity Micellar Water Review

Hi beauties,

Micellar water setahun belakangan ini bak jadi primadona ya. Hampir semua merk produk kecantikan mengeluarkan produk micellar water dengan berbagai tawaran keunggulan dan pastinya harga. Turut meramaikan pasar air micellar, brand asal Prancis, Corine de Farme juga mengeluarkan produk micellar waternya. Apakah mampu menyaingi brand yang sudah duluan meluncurkan? Yuk, simak ulasannya berikut ini.

Continue reading “Corine de Farme Purity Micellar Water Review”

Review Raiku Beauty Anti Aging Skincare Series

Hi beauties,

Kembali lagi dengan review produk di Mel’s Playroom. Produk yang bakal diulas kali ini adalah RAIKU BEAUTY, sebuah skincare lokal yang belum lama turut meramaikan pasar kecantikan Indonesia. Biasanya begitu mendengar kata ‘lokal’, kita udah cenderung skeptis ya. Tapi, sebelum suudzon, kita kenalan dan cari tahu dulu yuk bagus nggaknya Raiku ini. Apakah memang doi sama seperti stigma skincare lokal lainnya atau malah berbeda dan layak dicoba? Let’s scrolling down!

Continue reading “Review Raiku Beauty Anti Aging Skincare Series”

6 Hal yang Perlu Diketahui Tentang Sunscreen

Kalau mau mencegah penuaan dini, ya mesti rajin pakai sunscreen! Soalnya sunscreen itu bisa menghambat penuaan sel kulit akibat paparan sinar matahari sebesar 90%! Jadi, sebenarnya nggak terlalu perlu invest produk anti aging mahal-mahal, karena satu sunscreen saja udah membantu banget. Kalaupun memang mau mencoba produk anti aging, produk tersebut bisa dipakai sebagai complementary. Begitu kira-kira yang sering dibicarakan oleh para beauty influencer. Setuju?

Saya sih yes!

Membahas tentang sunscreen, berikut ini saya ingin berbagi informasi apa saja yang perlu kita ketahui, dan juga tentunya tips-tips supaya wajah kita nggak jadi jerawatan gara-gara sunscreen. Langsung aja scroll ke bawah!

Continue reading “6 Hal yang Perlu Diketahui Tentang Sunscreen”

3 Langkah Mudah Agar Pori-Pori Tampak Lebih Kecil

Hidup di iklim tropis seperti Indonesia ini, sepertinya bangsa komedo sudah tidak asing lagi menjadi masalah kulit ya, girls. Apalagi bagi kita wanita yang pastinya selalu kepingin tampil cantik mulus tanpa cela kayak boneka porselen. Alhasil, keberadaan komedo bakal mengganggu banget deh!

Namun ternyata girls, apa yang nangkring di hidung kita kadangkala bukan merupakan komedo. Bisa jadi itu ternyata adalah sebaceous filaments.

Continue reading “3 Langkah Mudah Agar Pori-Pori Tampak Lebih Kecil”

Review J.One Cosmetics: Good for Dry Skin?

Hi all,

Sorry for being missing last month since I have to take care my little baby hehehe… Today, I want to share you my latest skincare product by J.One Cosmetics.

Before going through the details, I want to inform that I was offered free products without any advertising fees, and I was also asked to use this product for a few weeks and give honest review.

So, I got this product about mid-Jan after some of custom problem that made it late to arrive–and I almost forgot about this haha. These products was sent from @wearebeureka and here they are:

J.One Jelly Pack

I think most of you already known this product as it become popular recently. So, how does it on my face?

First thing first, let see the product claim.

Jelly Pack Claim

And usage suggestions.

Jelly Pack Claim

First time using it, I squeezed a pea-bean sized amount and started to spread it to my back of the hand. As you can guess, the liquid feels a bit sticky but then melt it through the way. So does how it goes on my face, it leaves you a sticky trace when you patting your skin face. I think this is a cons point of my side. Ah, not forget to mention that aside of the sticky sensation, this jelly pack also has a trace of subtle chemical scent. Not annoying but not in my favor too.

But later on after few minutes, the sticky feeling started to fade out and when you apply foundation after, it truly adhere perfectly on skin and won’t make your face cakey nor cracky. Good job for this point though.

After giving birth my daughter, my skin face changed due to post partum hormonal effect. I was an oily skin with trace of acne scars and large pores, but today my skin is drying yet rough, especially around nose area. I used this jelly pack for a few weeks as a moisturizer and applied it on the last step of my skincare routine. The result is amazingly amusing. Yes, the rough skin I hate is gradually gone and getting back to good state even not a perfect one–yet. Applause for this one also.

J.One Hana Cream

Feels familiar with those pearly look cream? Me too. Hehehe…. Ever watched this being reviewed by a Korean beauty blogger and now I can have it on my hands. Yeah, let see the J.One Hana Cream that claimed itself as an anti-wrinkle treatment.

Hana Cream Claim
Product claim

Hana Cream Usage
Usage suggestions

This cream is kinda unique, isn’t it? As far as I know, only this cream comes in pearly form and look like a candy. Does anyone feel like to eat them all like me, huh? :p Despite of the unique form cream, Hana Cream is also packaged in glass pot make it looking lux and stunning.

The plus point of this cream is J.One provides spatula to scoop the pearl and keep its hygiene. Oh yes, love it much. After the pearl safely land on my palms, I gently press it to make it easier to spread on targeted spot on my face. I applied it exactly as per instruction. The pearl, however, is easy to spread because of its smooth cream and leaves you silky feeling. In addition, it has subtle floral scent that I love how the scent adhere on my face for few minutes.

Result?

To be honest, I don’t really see the different impact after using it since I’m not having much wrinkles yet. But, to use it as a base make-up, I do like the after effect. All the make-up perfectly adhere on skin and last for hours without making my face become greasy or cakey. Right after you apply this cream, you might feel a bit greasy but it only last for seconds. So don’t worry and you will like it after that.

The negative point I think that you should be careful while scooping the pearl out. Otherwise, you might drop it to the floor.

J.One Jelly Pack Vita Mask

The package also came with a sheet mask which in part of jelly pack series. This mask comes with unique package. Using jelly pack bottle imagery in aluminium foil version and 2 steps included.

Vita Mask’s claim.

Vita Mask Claim

Should you unfamiliar with fullerenes, that is a chemical derived from carbon which effectively protect your skin from free radical. For thorough detail, you can read this article.

And usage suggestions.

Vita Mask Usage

As most of sheet mask, there is nothing different in sheet form unless the this Vita Mask has a soft emboss on it and the thicker liquid essence. The post effect right after you release the mask is your face indeed looking glowy literally, greasy all over the face and after you put the Step 2 which contains Jelly Pack liquid, your face gonna look oily and sticky when you touch it. So, I really recommend you to use this product at night before sleep so you don’t have to wash your face again, besides it only wasted the essence, right? Then if you leave it overnight, your face will feel chewy in the next morning.

So in short, do I like this product?

Yes, I like them enough aside the mask because they are leave me with even better skin. For the vita mask, I did really think it’s a good product but to my liking, I’m not agree with those thick and sticky liquid. Just it.

Where to buy? Simply click this link ⇒ https://goo.gl/ujXk47

See you in the next article, pals! ^^

The Soap Corner Skincare Series: Unpacking + First Impression

Hi semua,

Di bulan ini saya cukup beruntung karena terpilih sebagai SURPRISE TREASURE WINNER periode September 2017 oleh Clozette Indonesia. Dan sebagai hadiahnya, saya dikirimkan paket dari The Soap Corner yang berisi produk skincare mereka. Jika sebelumnya The Soap Corner lebih dikenal dengan produk pembersih kuasnya, The Brush Best Friends, kali ini mereka juga ingin memperkenalkan produk perawatan kulitnya. Nah, apa saja produk yang saya dapatkan dan bagaimana kesan pertama saya saat memakainya? Yuk, lanjut scroll ke bawah >_<

Continue reading “The Soap Corner Skincare Series: Unpacking + First Impression”

Innisfree Green Tea Sleeping Pack Review

Hello everybody!

Di artikel saya sebelumnya tentang 5 tahap dan 10 tahap skincare routine, pernah membahas tentang pentingnya pelembab/ krim malam di bagian akhir untuk ‘menyegel’ produk-produk perawatan yang telah digunakan sebelumnya. Pelembab ini pun sekali waktu dapat diganti dengan sleeping pack sebanyak 1-2x seminggu untuk mendapatkan kelembaban yang lebih tinggi. And this is it! My holy grail sleeping pack that I’d like to review for you all: Innisfree Green Tea Sleeping Pack.

Continue reading “Innisfree Green Tea Sleeping Pack Review”

10 Steps Korean Skincare Routine, Perlukah?

Hai semua…

Pada artikel kali ini, saya ingin membahas tentang tren K-beauty yang juga tengah menjamur di Indonesia. As you can read on the title, yes, it is about 10 steps korean skincare routine. Sebelumnya, saya pernah membuat artikel tentang 5 tahap skincare yang bisa dicoba bagi pemula. Nah, untuk artikel kali ini merupakan versi upgrade dari artikel sebelumnya. Bagi yang belum paham, yuk saya jelaskan sedikit tentang perawatan wajah 10 tahap ini.

Continue reading “10 Steps Korean Skincare Routine, Perlukah?”

8 Rekomendasi Online Shop Skincare Organik

Seiring bertambahnya kesadaran untuk menggunakan produk kecantikan yang aman, peminat produk kecantikan berbahan organik dan natural pun mulai meningkat dan menjadi tren tersendiri. Bagi kamu yang juga ingin mencoba rasanya memakai produk kecantikan berbahan organik alias natural, berikut ini ada 8 rekomendasi online shop yang menjual produk tersebut dengan metode self-manufactured atau home industry.

Apa saja? Simak langsung di IDN Times!